Bilen

 Bilen

Service bilen att du servar din bil när den ska bli servad kommer göra att bilen fungerar bättre och kommer dra mindre bränsle.
Däck om du har ett för lågt däcktryck så kommer det gå tyngre för bilen och då dra mer bränsle och däcket kommer slitas mer. Med ett högre däcktryck kommer det att rulla lättare och dra mindre bränsle men få ett sämre grepp om täcktrycket är för högt. Slitna däck går och tyngre och kommer öka bränsleförbrukningen plus att dem släpper ifrån sig mer skadliga partiklar.
Takbox är något som är väldigt bra om ni ska åka på skidsemester eller nått liknande för då slipper ni ha skidorna i bilen och det är mycket säkrare, tänk bara på att ta av takboxen när ni inte använder den för att det inte blir så miljövänligt att ha den på.
Motorvärmare den värmer upp motorn innan du ska åka iväg vilket gör att motorn kan prestera som bäst redan från start och då drar den inte lika mycket bränsle. Även katalysatorn behöver komma upp i arbetstemperatur för att kunna fungera vilket motorvärmaren hjälper den med. Upp till +10 grader hjälper det att använda motorvärmare.
Tvätta bilen att tvätta bilen är bra för då kommer den hålla längre, tänk bara på att tvätta på rätt plats. om du tvättar hemma på gatan kommer alla kemikalier rinna ner i brunnarna och ut i naturen vilket inte är bra. Så se till att du tvättar i en tvätt hall där dem har ett slutet system som tar hand om alla kemikalier